Kiinalainen ruoka ei olekaan terveellistä: Soija tappaa aivosolujamme!

 

 

10.5.2016

Soijassa, jopa luomu-soijassa, on luonnostaan korkeita glutamaattipitoisuuksia. Sitä kannattaa välttää.

 

Tohtori Russell Blaylock on serfifioitu neurokirurgi ja kirjan Excitotoxins: The Taste that Kills kirjoittaja. Hän sanoo:

"Aiemmin luultiin, että glutamaattireseptoreja oli vain aivoissa, mutta nyt tiedetään että niitä on kehomme joka solussa. Kun nautimme glutamaattipitoisia ruokia, glutamaattitaso veressämme nousee pitkäksi aikaa. Lisäksi glutamaattireseptorit laukaisevat ja stimuloivat kaikenlaisten syöpien lisääntymistä ja agressiivisuutta.

Tutkimuksin todistettiin että korkeat glutamaattitasot syövän ympärillä tekivät syövästä erittäin agressiivisen ja se kasvoi jopa kaksi kertaa nopeammin kuin syöpä alhaisten glutamaattitasojen ympäröimänä. Sitten tutkittiin monien erilaisten syöpien tilannetta, ja todettiin, että kaikki syövät reagoivat samalla tavalla glutamaatin läsnäoloon. Glutamaatti toimii eräänlaisena lannoitteena syövälle. Toinen löytö oli se, että glutamaattireseptorien estäminen teki syövästä vähemmän agressiivisen ja sen solut alkoivat kuolla. Normaaleihin soluihin tuolla glutamaattireseptorien estämisellä ei ollut vaikutusta. Sitten tutkijat totesivat, että kun kemoterapiapotilaille annettiin glutamaattireseptorien estäjiä, kemoterapia tehosi paljon paremmin. Kaikkia glutamaattireseptoreja ei kuitenkaan kannata estää, koska aivot tarvitsevat glutamaattireseptoreja. Soluissamme on entsyymi, glutamenize(?), jonka tehtävänä on tehdä glutamiinista glutamaattia. Tuon entsyymin estäminen saa kasvaimen kutistumaan.

Glutamaatin estäjiä ovat monet flavonoidit, kuten kurkuma, alegic acid, resveratrol, antocyadiinit. Ne kaikki laskevat glutamaattireseptorien aktiivisuustasoa, ja ne tekevät sen turvallisesti niin että aivomme voi toimia normaalisti. Syöpäsolut käyttävät kahta ainetta tärkeimpinä polttoaineinaan: glukoosia ja glutamiinia. Noista glutamiini stimuloi enemmän syöpäsolun kasvua. Normaalit solut käyttävät aerobista ja ei-aerobista järjestelmää, mutta syöpäsolut käyttävät vain ei-aerobista järjestelmää. Glutamiinia suositellaan usein leaky-gut ongelman hoitamiseen, mutta glutamiini vahingoittaa aivojamme ja stimuloi syövän kasvua, eli emme halua käyttää sitä. On olemassa paljon parempia ja turvallisempia keinoja parantaa ruoansulatuskanavaamme. Mustissa pavuissa ja herkkusienissä on paljon glutamiinia joten niitä kannattaa välttää. Kannattaa syödä runsaasti vähän glutamiinia sisältäviä ruokia kuten kasviksia. Monet tutkijat ovatkin sitä mieltä, että kasvissyöjien yllättävä syövästä parantuminen onkin sekä alhaisia glutamiinitasoja sisältävien ruokien syömisen että sokerin välttämisen seurausta. Syöpä ei voi käyttää öljyä polttoaineenaan. Niinpä kookosöljy on hyvä keino pitää kehon energiataso korkealla ilman sokeriin turvautumista.

Kaikkia glutamaatin lähteitä kannattaa välttää. Erityisesti soijaa, koska siinä on luonnostaan paljon sekä glutamaattia että glutamiinia mutta myös alumiinia, fluoria ja manganeesia. Soijassa on paljon myrkkyjä, se on todella huono ruoka, erityisesti nestemäisenä. Sama koskee myös luomusoijaa. Minun mielestäni soijaa ei pitäisi käyttää ravintona ollenkaan."

 

Kirjoitus aiheesta sivustolla The Truth about Cancer:

The Brain Destroying, Cancer Causing Ingredient Hidden In Your Food

 

 

 

Natriumglutamaatti, hiljainen tappaja keittiössämme

 

Alkuperäinen kirjoitus julkaistu Magneettimedian sivuilla 9.5.2016. Sen löydät tästä.

 

Terveydelle vaarallista natriumglutamaattia on lähes mahdoton välttää. Kemiallinen arominvahvenne on yhdistetty lukuisiin sairauksiin, kuten fibromyalgiaan, liikalihavuuteen, rasvamaksaan, korkeaan insuliiniin ja verensokeriin, metaboliseen oireyhtymään sekä neurologisiin vaurioihin ja aivovaurioihin.

 

Natriumglutamaatti on arominvahvenne, jota käytetään yleisesti kiinalaisessa ruoassa. Nykyään natriumglutamaattia lisätään tuhansiin ruokiin, joita sinä ja perheesi syötte.

Natriumglutamaatti on yksi haitallisimmista lisäaineista. Sitä lisätään kaikkeen: tölkkikeittoihin, kekseihin, lihaan, salaattikastikkeisiin, vauvanruokaan, maidonkorvikkeeseen ja lastesi koululounaaseen.

Natriumglutamaatti ei ole mauste, kuten suola tai pippuri. Se vahvistaa makua, minkä vuoksi prosessoitu liha ja pakasteruoat maistuvat paremmalta kuin miltä ne normaalisti maistuisivat. Natriumglutamaatti saa ruoat maistumaan tuoreemmalta ja tuoksumaan paremmalta, salaattikastikkeet ovat maukkaampia ja tölkkiruoat maistuvat vähemmän säilykkeeltä.

Kaikki käy järkeen, sillä tuottaahan natriumglutamaatti suurille ruokayhtiöille voittoa, ja he välittävät vain rahasta. Mutta aiheuttaako natriumglutamaatti haittaa terveydelle?

Yleisen virhekäsityksen mukaan natriumglutamaatti on mauste tai lihan mureutuksessa käytetty aine. Natriumglutamaatti luo vaikutelman, että ruoassa olisi enemmän proteiinia kuin onkaan, ja ruoka maistuu paremmalle. On olemassa viides, vähemmän tunnettu maku, umami. Umamilla tarkoitetaan glutamaatin lihaisaa makua. Glutamaattia on pekonissa ja tietysti synteettisessä natriumglutamaatissa. Tiivistettynä: natriumglutamaatin antama maku luo illuusion lihasta, kuten pekonista. Ei siis ihme että se koukuttaa.

Maailman suurin natriumglutamaatin valmistaja, Ajinomoto, valmistaa myös lääkkeitä. Natriumglutamaatin käyttö yleistyi Yhdysvalloissa toisen maailmansodan jälkeen kun Yhdysvaltain asevoimat huomasivat, että japanilaisten kenttämuona oli maukkaampaa kuin heidän omansa.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääketurvallisuusvirasto FDA luokitteli natriumglutamaatin ”yleisesti turvalliseksi tunnustetuksi” ruoka-aineeksi vuonna 1959. Natriumglutamaatin luokiteltiin edelleen turvalliseksi, kuten monet muutkin terveysriskin vuoksi muissa maissa kielletyt lisäaineet. Kymmenen vuotta Amerikan markkinoille saapumisen jälkeen lääketieteellisessä kirjallisuudessa alettiin puhua ”kiinalaisravintolasyndroomasta”. Kiinalaisravintolasyndroomalla tarkoitettiin lukuisia sivuvaikutuksia joita ihmiset kokivat syötyään natriumglutamaattia, aina tunnottomuudesta sydämentykytyksiin.

Nykyään kiinalaisravintolasyndrooma on nimetty uudelleen ”natriumglutamaattioirekompleksiksi”. FDA on tietoinen siitä, ja sitä pidetään natriumglutamaatin ”lyhytkestoisena reaktiona”. Tästä huolimatta natriumglutamaatti on luokiteltu turvalliseksi.

Tri Russell Blaylock on serfifioitu neurokirurgi ja kirjan Excitotoxins: The Taste that Kills kirjoittaja. Kirjassaan hän kertoo, kuinka natriumglutamaatti aiheuttaa eriasteisia aivovaurioita – ja voi jopa aiheuttaa oppimisvaikeuksia, Alzheimerin tautia, Parkinsonin tautia, Lou Gehringin tautia ja monia muita sairauksia sekä pahentaa niiden oireita.

Ongelma johtuu osittain siitä, että natriumglutamaatista noin 78 prosenttia on vapaata glutamiinihappoa. Vapaa glutamiinihappo on sama välittäjäaine, jota aivot, hermosto, silmät, haima ja monet muut elimet käyttävät. FDA myöntää, että aineella voi olla haitallisia vaikutuksia:

”Tutkimuksissa on havaittu, että elimistö käyttää aminohappo glutamaattia hermoston välittäjäaineena aivoissa, ja glutamaattiin reagoivia kudoksia on muuallakin elimistössä.”

Glutamaattireseptoreiden epänormaali toiminta on yhdistetty tiettyihin neurologisiin sairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin ja Huntingtonin koreaan. Koe-eläimille annetut glutamaatti-injektiot aiheuttivat vaurioita aivojen hermosoluihin.

Tri Blaylock toteaa, että sydämen sähkönjohtavuusjärjestelmästä ja sydänlihaksesta itsestään on löydetty lukuisia glutamaattireseptoreita. Havainto voisi selittää äkkikuolematapaukset, joita on esiintynyt nuorten urheilijoiden keskuudessa, ja sen tulisi olla varoitus kaikille, jotka käyttävät natriumglutamaattia.

Tri Blaylock kertoo:

”Jos elimistön magnesiumvarastot ovat vähäiset, kuten osalla urheilijoista on, glutamaattireseptorit ovat niin herkkiä, että pienikin määrä eksitotoksiineja voi aiheuttaa rytmihäiriöitä ja kuoleman.”

FDA:n mukaan natriumglutamaatti voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, kuten:

  • tunnottomuutta
  • polttavan tunteen
  • kihelmöintiä
  • paineen tai tiukkuuden tunnetta kasvoissa
  • rintakipua ja hengitysvaikeuksia
  • päänsärkyä
  • pahoinvointia
  • nopeutuneen pulssin
  • uneliaisuutta
  • heikkoutta

Ruoantuottajat ovat huomanneet, että osa ihmisistä ei halua syödä natriumglutamaattia. Luuletko, että he ovat poistaneet natriumglutamaatin tuotteistaan? Ehkäpä osa on poistanut, mutta suurin osa on yrittänyt häivyttää sen läsnäolon käyttämällä nimiä, joita kuluttajat eivät osaa yhdistää natriumglutamaattiin.

FDA vaatii ruoantuottajia merkitsemään natriumglutamaatin tuoteselosteeseen, mutta vapaata glutamiinihappoa sisältäviä ainesosia ei tarvitse merkitä, vaikka kyseessä on natriumglutamaatin pääainesosa. On olemassa yli 40 ainesosaa, jotka sisältävät glutamiinihappoa, mutta kaikkia ei voi päätellä nimestä.

Ainesosat, jotka sisältävät glutamaattia

  • Glutamaatti (E 620)
  • Natriumglutamaatti (E 621)
  • Kaliumglutamaatti (E 622)
  • Kalsiumglutamaatti (E 623)
  • Ammoniumglutamaatti (E 624)
  • Magnesiumglutamaatti (E 625)
  • Hiivauute
  • Mikä tahansa, missä lukee hydrolysoitu
  • Mikä tahansa hydrolysoitu proteiini
  • Kalsiumkasenaatti
  • Natriumkasenaatti
  • Hiivaravinne
  • Autolysoitu hiiva
  • Gelatiini
  • Teksturoitu proteiini
  • Soijaproteiini-isolaatti
  • Heraproteiini-isolaatti
  • Vetsin
  • Ajinomoto

Ainesosat, jotka sisältävät usein vapaata glutamiinihappoa

  • Karrageeni (E 407)
  • Lihaliemikuutiot
  • Lihaliemi
  • Mausteet
  • Maltodekstriini
  • Sitruunahappo, sitraatti (E 330)
  • Kaikki iskukuumennettu
  • Ohramallas
  • Pektiini (E 440)
  • Proteaasi
  • Kaikki entsyymimuunneltu
  • Kaikki, mitkä sisältävät entsyymejä
  • Mallasuute
  • Soijakastike
  • Soijakastiketiiviste
  • Kaikki, mihin on lisätty proteiinia
  • Aromivahvenne

Jos haluat välttää natriumglutamaattia, kannattaa hankkia lähiruokaa ja valmistaa ateriat itse. Jos ruoan ostaminen paikallisilta tuottajilta ei ole mahdollista, kannattaa harkita kotikasvatusta! Säästä siemeniä seuraavalle vuodelle, ja säilö ylijäämä talven varalle.

Powered by Aava 3