20 käyttöä banaaninkuorille - Miksi meille silti tyrkytetään kemikaaleja?

23.12.2016 Jari Virtanen

 

Oletko tullut ajatelleksi sitä, miksi käytämme päivittäin niin valtavaa määrää kemikaaleja?

Aiheeseen kun perehtyy, huomaa, että suurin osa käyttämistämme kemikaaleista on korvattavista luonnollisilla aineilla, ja usein vieläpä helposti. Siitä kuinka "teollisuus" onnistuu aivopesemään meidät hyväksymään - usein mutisematta - nuo lähes poikkeuksetta vesistöihin päätyvät ja erilaisia sairauksia aiheuttavat kemikaalit, voit lukea täällä.

Jos nuo esimerkit kemikaalien haitoista eivät vielä sinua vakuuttaneet, ota huomioon myös se rahamäärä, jonka säästät "kierrättäessäsi" kotona käyttämiäsi hedelmiä, vihanneksia, ja vastaavia. Kierrättäminen on kuin saisit ilmaisia tavaroita!

Artikelimme banaaninkuorista valottaa aihetta.

 

Kaivoimme netin syövereitä ja löysimme 20 jokapäiväistä käyttöä banaaninkuorille:

 

 1. Luonnollinen mielialalääke: Banaanin kuoressa on runsaasti serotoniinia, kemiallista ainetta, jota tiedetään olevan masentuneilla ihmisillää vähemmän aivoissaan. Tutkijat Taiwanissa ovat havainneet, että kun banaanin kuorista tekee mehua ja juo mehun, saattaa serotoniinin määrä aivoissa nousta. Tee se näin: Pyyhi banaaninkuoret puhtaaksi ennen kuorimista. Voit halutessasi käyttää apuna laimennettua etikkaa. Keitä kuoria 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Juo mehu suoraan kattilasta tai lisää se smoothieen saadaksesi luonnollisen serotoniiniboostin.
 2. Kompostissa: Ota kuoret ja laita ne kompostiin. Banaaninkuoret hajoavat nopeasti, mutta jos sinulla on kiire, keittämällä ne nopeuttat prosessia entisestään.
 3. Hyönteiskarkotin puutarhassa: Vaihtoehtoisesti voit tehdä ”banaaniteetä”, joka ehkäisee kirvoja. Liota kuoret, lisää murskattuja valkosipulin kynsiä (kirvat inhoavat valkosipulia) ja ruiskute kasvien päälle. Jotkut haluavat kaivaa banaaninkuoria maahan kirvojen rakastamien kasvien lähelle. Sekoita yksi osa banaani-valkosipulilientä viiteen osaan vettä.
 4. Kotitekoinen ”ruusulannoite”: Tässä muutama hyvä resepti ruusujen ruokkimiseksi luonnollisella tavalla, banaanin kuorilla:  http://homeguides.sfgate.com/feed-roses-banana-peels-48130.html
 5. Tomaattilannoite: Kierrä kuoret varovasti nuorten tomaatintaimien ympärie, ja nuo taimet imevät ravinteita kuorista.
 6. Nopea maaperän lannoittaja: Laita silputtuja banaaninkuoria istutus reikiin, ja peitä ne kevyesti. Näin estät herkän kasvin juurten ”palamisen”.
 7. Huonekasvien kiillottaja: Käytä banaaninkuoren sisäpintaa kiillottaessasi huonekasvien lehtien vahamaista pintaa. Pyyhi lehdet kuorilla ja kiillota lehdet sitten hyvin kevyesti nukkaamattomalla liinalla.
 8. Puhdistaa kenkäsi: Poista ensin lika ja muta ja käytä sitten banaaninkuoren sisäpintaa pyyhkiessäsi kengät. Kiillottaa sitten kengät puhtaalla nukkaamattomalla kankaalla.
 9. Eläinten ruokana: Kanat, kanit, ja siat kaikki hyötyvät kuivana jauhetuista banaanin kuorista kun lisäät sitä niiden ruokaan. Kuivaa ne uunissa, kuivurilla tai auringossa ja murskaa sitten kuivatut kuoret ennen kuin lisäät ne ruokaan.
 10. Hampaiden valkaisussa: Banaaninkuori sisältää mangaania, magnesiumia ja kaliumia. Noiden aineiden väitetään auttavan hjampaiden valkaisussa. Hiero kuoren sisäpintaa hampaisiin pari kertaa viikossa luonnollisen valkaisun aikaansaamiseksi.
 11. Ötökänpuremaan: Hiero kuoren sisäpintaa pistokohtaan kutinaa poistamaan.
 12. Poistaa syylän: Leikkaa pieni pala kuorta ja laita se syylän päälle kuoren sisäpuoli alaspäin, ja kiinnitä paikoilleen siteellä. Vaihda päivittäin kunnes syylä on pois. Aikaa saattaa kulua viikko tai kaksi.
 13. Mustelman häivyttäjä: Hiero kuoren sisäpintaa mustelmaa vasten heti iskun jälkeen.
 14. Aknen hoidossa: Hiero kuoren sisäpintaa aknealueella ja katso mitä tapahtuu. Voit lukea aiheesta lisää täällä. http://blog.kanelstrand.com/2012/05/how-to-treat-acne-in-4-days-with-help.html
 15. Peräpukamien hoidossa: Kaavi valkeahkoa banaaninkuoren sisäpintaa, sekoita sitä kookosöljyyn ja laita sekoitusta ongelma-alueelle. https://www.peoplespharmacy.com/2013/03/11/banana-peel-soothes-sore-bottom/
 16. Psoriasiksen ja kuivan ihon hoidossa: Hiero ongelma-alueelle pari kertaa päivässä banaaninkuoren sisäpintaa ja näet vaivan katoavan.
 17. Kasvonaamiona: Hiero kypsän banaanin kuoren sisäpintaa kasvoillesi parin päivän välein. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Vitamiinit ja ravinteet kuoressa saavat ihmeitä aikaan.
 18. Lihan mureuttamisessa: Laita banaaninkuoria uunipannun pohjalle. Ne pitävät lihan mehevänä muuttamatta sen makua.
 19. Hopean kiillottamisessa: Aivan kuten teit kenkien ja huonekasvien kanssa, pyyhi hopeat banaaninkuoren sisäpinnalla ja anna vaikuttaa pari minuuttia. Kiillota nukkaamattomalla liinalla.
 20. Teetä unilääkkeeksi: Keitä puhtaita luomubanaanin kuoria vedessä. Lisää pieni ripaus kanelia ja muskottipähkinää, ja makeuta hunajalla. Juoda tätä ennen nukkumaanmenoa – kuorissa on suuria määriä tryptofaania, se auttaa nukahtamaan.

 

Alkuperäinen kirjoitus englanniksi Naturalblaze.com sivustolla tässä.

 

Powered by Aava 3